Как ще се промени броят на евродепутатите по

...
    Как ще се промени броят на евродепутатите по
Коментари Харесай

Колко евродепутати ще има България в новия Европарламент

    Как ще се промени броят на евродепутатите по страни в идващите европейски парламент и при възможен Brexit? Разяснение дават от българския офис на Екологичен потенциал.

Новите правила, които ще важат за европейските избори от 23 до 26 май 2019 година, получиха публично утвърждение от държавните ръководители в Европейски Съюз на срещата на върха на 28-29 юни 2018 година Преди това депутатите в Екологичен потенциал дадоха единодушието си за решението, което ще докара до понижение на общия брой на депутатите, откакто отдръпването на Англия от Европейски Съюз влезе в действие, само че също по този начин ще обезпечи спомагателни депутатски места за някои страни.

В момента Европейският парламент има 751 депутати, което е оптималният брой съгласно Европейските контракти. След възможен Brexit 73-те места на Англия ще бъдат преразпределени на други страни. Останалите 46 места ще бъдат непокътнати като запас за бъдещи страни-членки.

По този метод броят на депутатите, които ще бъдат определени през 2019 година, ще бъде 705.

Никой не губи в разпределението на местата.

Напротив, някои ще завоюват сред 1 и 5 места в резултат на демографски промени. България ще остане със същия брой от 17 депутати.

В разпределението се взема поради популацията на страните-членки и следва правилото на „ дегресивната пропорция ”. Това значи, че страните, които са по-малки по население, следва да имат по-малко депутати в Народното събрание от по-големите страни. В същото време един народен представител от по-големите страни съставлява повече хора, в сравнение с един народен представител от по-малките страни. Така депутатите от по-малките страни имат релативно по-силно наличие в Ппарламента.

Новото систематизиране обаче ще влезе в действие едвам след формалната дата на Brexit.

Водещите претенденти за ръководител на Европейска комисия би трябвало да бъдат номинирани от европейските политически партии преди изборите.   

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР